Door mijn ruime ervaring als leidinggevende in verschillende organisaties ben ik in staat om vooral teams en organisaties te leiden die een verandering door moeten maken. Het kan bijvoorbeeld gaan om bedrijven die gedwongen door een andere klantvraag, financiële tekorten of veranderende maatschappelijke omstandigheden hun visie en focus op de toekomst moeten verleggen, waardoor op medewerkers een beroep wordt gedaan op andere vaardigheden en kwaliteiten.

Door mensen te laten werken vanuit hun passie en talent, breng ik een organisatie naar een hoger plan.Mijn sterke punten liggen erin dat ik in staat ben heel snel een analyse van de situatie te maken en in kaart te brengen waar de aandachtspunten zitten. Door medewerkers in te zetten op hun passie en kwaliteiten en de organisatie op orde te brengen, krijgen mensen weer zin in hun werk en zo niet, dan volgen gesprekken over oriëntatie op andere mogelijkheden binnen of buiten de organisatie.

Tot nu toe is dat een effectieve manier gebleken waardoor ik de organisatie snel op orde krijg en mensen er weer zin hebben om aan een gezamenlijk doel verder te werken.

Ab van der Touw, bestuursvoorzitter van Siemens in ‘Dromen en Daadkracht’ (2012): “Zet medewerkers in op hun kernkwaliteiten.”