Dromen en Daadkracht

Managementtips voor Nieuwe Ondernemers

Dromen en DaadkrachtAls Turks-Nederlandse ondernemer weet Atilla Aytekin als geen ander hoeveel doorzettingsvermogen je als ondernemer nodig hebt om te kunnen slagen. Om andere ondernemers met een biculturele achtergrond te helpen, besloot hij met zijn Dutch Dream Foundation een traject te starten waarin gedurende een jaar ervaren topmanagers aan ondernemers worden gekoppeld om ze te ondersteunen en te motiveren.

Willem Klijnstra en Annemien van der Veen volgden het traject. De interviews met de ondernemers en managers leverden zeer interessante, leerzame en vaak ook ontroerende verhalen op. Het leidde tot het idee om de verhalen te bundelen in een boekje, zodat andere ondernemers en studenten in opleiding voor een internationale carrière zich erdoor kunnen laten inspireren.
Lees ‘Dromen en Daadkracht’.

Vliegen met tegenwind

Inspirerende voorbeelden voor ondernemers

cover_vliegen-met-tw_1Atilla Aytekin realiseerde zijn Dutch Dream door succesvol te worden als Turks-Nederlandse ondernemer met zijn bedrijf Triodor in software-ontwikkeling, maar dat ging niet vanzelf. Hij weet als geen ander hoeveel doorzettingsvermogen je als ondernemer nodig hebt om te kunnen slagen. Zijn jeugd en achtergrond, denkt hij, zijn daarbij van doorslaggevend belang geweest. Omdat hij weet hoe belangrijk inspiratie, motivatie en rolmodellen zijn in het ondernemerschap, besloot hij de Dutch Dream Foundation op te richten waarbij nieuwe ondernemers een jaar lang gecoacht worden door topmanagers uit het Nederlandse bedrijfsleven.
Zeker als het economisch tij tegenzit, zijn er veel ondernemers die moeite hebben om het hoofd boven water te houden, maar tegenwind kan ook vleugels geven. In dit boekje beschrijven Willem Klijnstra en Annemien van der Veen een aantal inspirerende voorbeelden van ondernemers die hun business model zo hebben ingericht dat zij in staat blijken hun onderneming juist te laten groeien, omdat zij het net even anders doen dan andere ondernemers in hun branche.
Lees ‘Vliegen met tegenwind’.