img_1313 img_1314 img_1316-2

 

 

 

 

 

Jij bent degene die je eigen vragen gaat beantwoorden. Dat kan in een paar sessies van anderhalf tot 2 uur. Doordat zij ook haar paard Moby kan inzetten bij coachingssessies weet zij snel een doorbraak te veroorzaken. Het paard werkt namelijk als spiegel van jouw gedrag en gevoel. Het paard laat zien of jij spreekt vanuit je hart of je hoofd. Zeg je dit omdat je denkt dat anderen dit van je verwachten of omdat je dit zelf echt wilt? Het paard voelt dit en reageert hierop. Daardoor is het werken met het paard zeer effectief. Het geeft je snel inzicht waar je zelf mee aan de slag kunt. Ik ben een toegewijde en zeer ervaren coach die goed kan luisteren en analyseren. Daardoor weet ik verrassende vragen te stellen die jou aan het denken zetten.

De kracht van de sessies ligt in de focus op het wenkend perspectief. Hoe zou jij het willen hebben en welke acties zijn ervoor nodig om daar te komen. Doordat je je richt op datgene wat jou energie geeft en je daadwerkelijk tot actie overgaat, werk je meteen aan een positieve verandering.

Moby

Omdat ik jarenlang als leidinggevende werk heb ik uitgebreide ervaring opgedaan met het coachen van heel verschillende mensen, mannen, vrouwen, jong en oud, die leiding willen geven aan zichzelf en vragen hebben over groei, het zetten van een vervolgstap in de loopbaan, maar ook over vastzitten in het werk, worstelen met het vinden van een balans tussen werk en privé, aansturen van een team of een hele organisatie.

Na een intakegesprek waarin je aangeeft waaraan je zou willen werken en waarom, starten we het coachingstraject. Daarbij kan ik mijn paard Moby inzetten na overleg met jou. Een paard reageert heel gevoelig op datgene wat hij voelt. In de natuur zoekt een paard de veiligheid van een kudde. We maken een ring waarin jij een eenvoudige opdracht met het paard uitvoert. Jullie kunnen dan samen een kudde vormen. Dat betekent dat als het paard zich veilig voelt hij zich bij jou zal voegen. Als jij in contact bent met jezelf, als je hart en gevoel met elkaar overeenkomen dan zal hij naar je toe komen. Als er een discrepantie tussen is en je voelt je boos of verdrietig over een bepaalde situatie dan zal het paard meteen reageren door van je weg te lopen. Het paard voelt zich dan niet veilig bij jou.

Een geruststelling wellicht: je hoeft niet op het paard.Een geruststelling misschien is dat je niet op het paard hoeft te zitten. Ik zorg voor een veilige situatie met het paard. Het scheelt dat Moby een rustig paard is dat geen vlieg kwaad doet. Ik weet zeker als je haar geaaid hebt je met een gerust hart een opdracht met haar weet uit te voeren.

Iedere sessie sluiten we af met het noteren van je inzichten van die keer en schrijf je voor je zelf op welke actie je gaat uitvoeren die jou helpt om je coachvraag te beantwoorden.

Na vier tot zes sessies heb je meestal zoveel stappen gezet dat je genoeg bagage hebt om zelfstandig verder te gaan. Bij loopbaancoaching kan dit soms langer duren omdat je eerst vaak helder wilt krijgen van welke werkzaamheden je energie krijgt, je vacatures gaat zoeken en vervolgens het sollicitatieproces doorloopt.

Voor welke vraag je ook bij me komt, ik weet zeker dat je uiteindelijk met handvatten weggaat om je leven of je bedrijf een nieuwe wending te geven.